امروزه با شدت گرفتن آلودگی هوا و به تبع آن افزایش دمای کره زمین، تاثیرات نامطلوب دود خودروها روی محیط زیست، ترافیک های سرسام آور، افزایش قیمت بنزین و ضرورت کاهش مصرف سوخت به ویژه بنزین بیشتر از قبل حس می­شود در ادامه با گندم کار همراه باشید تا از بهترین راهکار های کاهش مصرف سوخت پرده برداری کنیم

 

۱۰ راهکار ساده اما کاربردی برای کاهش مصرف سوخت:

امروزه با شدت گرفتن آلودگی هوا و به تبع آن افزایش دمای کره زمین، تاثیرات نامطلوب دود خودروها روی محیط زیست، ترافیک های سرسام آور، افزایش قیمت بنزین و ضرورت کاهش مصرف سوخت به ویژه بنزین بیشتر از قبل حس می­شود، شما با کاهش مصرف سوخت علاوه بر صرفه جویی در هزینه ­های ماهیانه و سالیانه خود به حفظ محیط زیست و جلوگیری از بیشتر آلوده شدن هوا کمک شایانی خواهید کرد. اگر شما هم، از این بابت دغدغه مند هستید، در ادامه با گندم کار همراه باشید تا با چند راهکار ساده در درازمدت شاهد صرفه جویی به میزان قابل توجهی در مصرف سوخت خود باشید:

۱-تنظیم باد تایرها:

شاید بد نباشد در ابتدا فشار باد تایرهای خود را چک کنید. اگر فشار باد آن­ها کمتر از میزان استاندارد باشد علاوه بر کاهش ایمنی به هنگام رانندگی و اصطکاک و ساییدگی بیش از حد و کمتر شدن عمر لاستیک­ها، موجب افزایش مصرف سوخت می­شود. توصیه می­شود حداقل هفته ای یک بار این کار را انجام دهید. می­توانید برای این کار از کمپرسور موجود در جایگاه سوخت استفاده کنید.

 

۲- هم تراز کردن چرخ­ها:

عبور از چاله ها و دست اندازهای پرتعدد خیابان­های شهر به راحتی چرخ­های خودروی شما را از حالت بالانس خارج می­کند. این امر نه تنها در سرعت­های بالا خطرآفرین است، بلکه درنتیجه ی سخت تر حرکت کردن اتومبیل و افزایش فشار به موتور، باعث افزایش مصرف بنزین می­شود.

 

۳- سرویس و چکاب منظم خودرو:

هر وسیله ای برای استفاده بهینه، به صورت دوره ای، نیاز به سرویس و نگهداری دارد که در صورت کم توجهی و ناآگاهی نسبت به کارکرد قسمت­های مختلف آن منجر به آسیب رسی و یا استهلاک زودرس وسیله خواهد شد. پیشنهاد می­شود برای این منظور، دارنده خودرو، جدولی برای زمانبندی سرویس و تعویض قطعات و مواد مصرفی اتومبیل خود تهیه کند (پس از انجام هر نوع سرویس، تاریخ و کیلومتر خودرو را یادداشت نماید) و همیشه به همراه داشته باشد. برای مثال عمر تسمه تایم بسته به نوع خودرو بین ۶۰ تا ۹۰ هزار کیلومتر است، (بهتر است هر ۵۰ هزار کیلومتر تعویض شود) که در صورت پارگی منجر به آسیب رسی به بخش­هایی از موتور و حتی خسارات گسترده تر خواهد شد، بنابراین لازم است قبل از پایان یافتن عمر آن، اقدام به تعویضش نمود.

 

۴- کنترل و تعویض روغن موتور و فیلتر روغن:

یکی از مهمترین اقدامات در زمینه سرویس و نگهداری خودرو، کنترل روغن موتور می­باشد. روغن موتور طی کارکردی معین، خاصیت­های خود از جمله چسبندگی را از دست داده و کارایی لازم را برای روان­کاری یا جذب کثیفی­ها و ذرات معلق نخواهد داشت که بر میزان مصرف سوخت تاثیر مستقیم می­گذارد. عمر مطلوب روغن موتور بستگی به میزان استفاده از خودرو و همچنین کیفیت روغن دارد. روغن­های معمولی حدود ۸ تا ۱۰ هزار کیلومتر کارایی دارند و پس از آن باید به طور کامل عوض شوند. علاوه بر آن سطح روغن موتور، دست کم هفته ای یک بار به وسیله سیم یا گیج روغن کنترل شود.

و اما فیلتر یا صافی روغن…

وظیفه آن ممانعت از ورود ناخالصی­ها و ذرات معلق به داخل بخش­های مختلف موتور است. عدم تعویض به موقع آن، باعث گرفتگی منافذش شده درنتیجه به ناچار سوپاپ اطمینان باز می­شود و روغن بدون جداسازی ذرات معلق وارد مدار روغن کاری می­شود. با ورود این روغن به موتور غیر از اینکه روغن کاری به خوبی انجام نمی­شود، اجزای موتور نیز آسیب خواهند دید. توصیه می­شود در هر ۱۰ هزار کیلومتر پیمایش خودرو، فیلتر روغن تعویض گردد. بهتر است تعویض آن همزمان با تعویض روغن موتور صورت گیرد.

 

۵- کنترل سنسور اکسیژن و فیلتر هوا:

دست کم باید در هر بار تعویض روغن موتور، فیلتر هوا نیز تعویض گردد. البته بدیهی ست که در مناطق با آلایندگی و گردوغبار بیشتر ضروری است فیلتر هوا زودتر تعویض شود. عدم تعویض به موقع آن علاوه بر این که موجب افزایش آلاینده های خروجی از اگزوز می­گردد، مصرف سوخت را نیز افزایش می­دهد چرا که در صورت کثیفی این فیلتر و بسته بودن منافذش، مقداری از انرژی موتور، صرف غلبه بر نیروی مقاوم در فیلتر می­شود و بازدهی موتور کاهش می یابد و علاوه بر آن موجب نرسیدن هوای کافی به محفظه احتراق می­شود که خود، احتراق ناقص سوخت و افزایش مصرف آن را در پی خواهد داشت.

 

۶- چک کردن شمع ها:

یکی از عوامل مهم دخیل در سیستم احتراق خودرو، شمع های آن است که سلامتشان موجبات کارکرد مناسب موتور و کاهش مصرف سوخت را فراهم می آورد. ضعف و خرابی شمع ها با احتراق ناقص سوخت و افزایش مصرف آن همراه است. در هر ۱۰ هزار کیلومتر پیمایش خودرو شمع ها را تعویض کنید و یا آن­ها را از موتور باز کنید و به وسیله فرچه یا مسواک آغشته به بنزین بشویید.

 

۷- نسبت به روشن بودن چراغ چک حساس باشید:

روشن شدن چراغ چک در درجه ی اول نشان­دهنده وجود مشکل در موتور است، اما در درجه دوم می تواند مربوط به مشکلات سیستم سوخت رسانی (از جمله نرسیدن سوخت کافی به سیلندرها و یا تزریق بیش از حد سوخت) باشد که هر دو باعث افزایش مصرف سوخت بیش از حد نرمال است.

 

۸- بازبینی اگزوز خودرو:

مبدل کاتالیستی یا کاتالیزور که در سیستم اگزوز قرار دارد بعد از طی مسافت ۶۰ هزار تا ۸۰ هزار کیلومتر یعنی بعد از گذشت حدود دو سال، خاصیت جذب کنندگی خود را از دست می­دهد. این مبدل از ورود آلاینده های مضر به هوا جلوگیری کرده و تا حدی در بهینه شدن مصرف سوخت موثرند. در هنگام تعویض به جای اگزوزهای اسپرت از اگزوز اوریجینال خودروی خود استفاده کنید.

 

۹- ترک عادات بد رانندگی:

عادات بد شما در حین رانندگی مثل درجا کار کردن موتور، عدم تعویض دنده در زمان­های مناسب، گرم کردن بیش از حد موتور قبل از حرکت در زمستان، استفاده بیش از حد از سیستم تهویه و یا بالعکس، پایین کشیدن شیشه ها به جای استفاده از کولر در سرعت­های بالا برای صرفه جویی در مصرف سوخت، که این کار نه تنها مصرف سوخت را نمی­کاهد بلکه به خاطر فشار وارده بر ماشین مصرف را چند برابر می­کند.

نکته دیگر: آهسته و پیوسته برانید. قطعا گاز دادن های بی مورد و به دنبال آن ترمز کردن های شدید و پیاپی در ترافیک داخل شهر جز فشار مضاعف بر موتور شما و بیشتر شدن مصرف بنزین حاصلی نخواهد داشت.

عادت بد دیگر شاید تکیه دادن پای چپ بر روی پدال ترمز و یا کلاچ باشد که به غیر از استهلاک زودهنگام ترمز و گیربکس، تا ۳۰% باعث مصرف سوخت بیشتر می­شود.

 

۱۰- نکات ساده دیگری که بسیار موثر واقع خواهند شد:

  • در فصول گرم حدالامکان اتومبیل خود را در سایه پارک کنید و روی آن را با سایبانی به رنگ روشن بپوشانید که نور را منعکس کند. گرمای بیش از حد هم انرژی بیشتری برای خنک کردن داخل خودرو می­طلبد و هم موجب تبخیر بنزین می­شود.
  • تا جایی که می­توانید سبک تر سفر کنید. هر ۵۰ کیلوگرم وزن اضافه تا ۳% مصرف سوخت را افزایش می­دهد.
  • در هنگام سوختگیری بیشتر دقت کنید. هیچگاه مخزن بنزین را کاملا پر نکنید، در هنگام حرکت مقداری از آن به بیرون نشت خواهد کرد و برای جلوگیری از آن، از سالم بودن و محکم بسته شدن درپوش باک، اطمینان حاصل کنید.

 

با رعایت مجموعه نکات گفته شده تاثیر به سزای آن­ها را در کاهش مصرف حداقل سالیانه ۶۰۰  لیتر بنزین مشاهده خواهید کرد.

 

کروز کنترل فابریک ساندرو در اصفهان

نصب کروز کنترل ساندرو در اصفهان

نصب مانیتور فابریک ساندرو در اصفهان

نصب مانیتور اندروید چانگان

نصب مانیتور فابریک آریو در اصفهان

مانیتور فابریک چانگان در اصفهان

مانیتور اندروید ساندرو

مانیتور اندروید آریو

کروز کنترل فابریک آریو در اصفهان

نصب کروز کنترل فابریک آریو در اصفهان

مانیتور فابریک برلیانس 230

نصب مانیتور اندروید برلیانس 230 در اصفهان

کروز کنترل فابریک برلیانس 330 در اصفهان

نصب کروز کنترل فابریک برلیانس 330 در اصفهان

کروز کنترل فابریک برلیانس 230

نصب ردیاب خودرو در اصفهان

نصب GPS خودرو

نصب مانیتور اندروید سراتو

نصب گیر سیم کارتی در اصفهان

نصب گیر هوشمند خودرو

نصب کیلس استارت چانگان در اصفهان

نصب کروز کنترل فابریک برلیانس 230


آپشن خودرو | گندم کار مصرف ,سوخت ,روغن ,موتور ,نصب ,تعویض ,مصرف سوخت ,در اصفهان ,اصفهان نصب ,کروز کنترل ,کنترل فابریک ,کروز کنترل فابریک ,کنترل فابریک برلیانس ,اصفهان مانیتور فابریک ,هزار کیلومتر پیمایشمنبع

معرفی خودروی برلیانس(H230,H330)

معرفی خودرو کیا سراتو

روش صحیح گرم‌کردن خودرو پیش از حرکت در هوای سرد

5 عملی که نباید در خودرو های اتوماتیک انجام داد

چگونه خودرو خود را هنگام لیزخوردن کنترل کنیم؟

آیا باید قبل از استارت زدن خودرو کلاچ را بگیریم؟؟

5 مزیت برتر استفاده از برچسب پنجره

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

مجله اینترنتی پویش هر چی که بخوای فروشگاه کالا شهر خرید و فروش دوچرخه ثابت ارزان قالیشویی در اصفهان | خلیج فارس موضوعات حقوقی کاسه تبتی twin rozblog دیجی کنکور پدرو رودریگز